Nowe kolonie
Odpowiedz
1 - 3 z 3
Pierwsza |
Ostatnia
< Poprzednia |
1 |
Następna >
- JAWS2010-03-14 10:13:26
W najbliższym czasie będę dodawał system zarządzania koloniami.
W Polyhedron było coś takiego, że trzeba było zbudować Infektor u nawiji lub Ośrodek kolonizacyjny u ludzi na wyższy poziom i dopiero wtedy można było się kolonizować. W wojnyswiatow.pl wprowadzenie czegoś takiego jest trochę trudniejsze bo nie ma ograniczeń i można zbudować ośrodki kolonizacyjne jeden po drugim i mieć tym samym mnóstwo kolonii. Ogólna idea wojnyswiatow.pl i Polyhedron w kolonizacji jest taka aby mieć mało kolonii, ale aby te kolonie produkowałyby dużo surowców.
Teoretycznie można by wprowadzić epoki i na każdą mieć możliwość skolonizowania ileś tam planet (w końcu to coś nowego i daje szanse w przyszłości na rozszerzenie tego o inne rzeczy) albo można zwiększyć po prostu cenę takiego ośrodka kolonizacyjnego. Napiszcie jak widzielibyście sposób kolonizacji w wojnyswiatow.pl.
plishek2010-03-14 20:07:27
Wpadł mi do głowy właśnie pomysł odnośnie kolonizacji i poszerzania swojego terytorium. Pisałeś , że ideą jest posiadanie małej liczby dobrze prosperujących kolonii, więc aby ograniczyć liczbę takich kolonii można by wprowadzić sektory na planetach. Każdy sektor umożliwiałby wybudowanie określonej liczby budynków (przykładowo 20 budynków produkcyjnych, 10 wojskowych itd.) Zajęcie sektora mogło by się odbywać poprzez zbudowanie odpowiedniego budynku (tudzież ingerencję wojska), a każda planeta posiadała by inną liczbę takich sektorów. Po zajęciu całej planety można by się przerzucić na kolejną planetę. To jednak wymagało by umieszczenia w grze planet niezamieszkanych przez nikogo i jakichś pojazdów które umożliwiały by zajęcie pierwszego sektora na nowej planecie.
Pomysł może troszkę skomplikowany ale chyba nie spotkałem się jeszcze z takim w innych grach
Co myślicie o takim rozwiązaniu ?
mikal2010-03-14 21:50:25
Mi twój pomysł Plishek z sektorami się nie podoba, ponieważ za bardzo by to komplikowało grę.
Myślę ,że najlepiej byłoby połączyć obie propozycje JAWSa.
Czyli budynek do kolonizacji byłby drogi(ale bez przesady)
i jego maksymalny poziom zależałby od epoki.Można jeszcze zamiast epoki wprowadzić badanie, które zwiększałoby maksymalny poziom budynku kolonizacyjnego.
1 - 3 z 3
Pierwsza |
Ostatnia
< Poprzednia |
1 |
Następna >